Acasă » Fişiere » Curiozitati » Dragoste/Relatii/Sex [ Adaugă o intrare nouă ]

Cum ajung femeile la orgasm
23.01.2011, 00:11
Cum ajung femeile la orgasm

Modul special in care femeile se bucura de intimitate poate explica de ce unele dintre cele mai placute episoade traite de acestea incep cu cateva ore inainte de a se consuma propriu-zis - la o cina destinsa, de exemplu, ori pe ringul de dans, ori printr-un buchet de flori pe care-l primesc inca dinainte ca barbatul sa soseasca la intalnirea programata.

Preludiul, va rog!


La fel se poate explica importanta acordata de femei preludiului. Domnilor, fiti convinsi ca merita efortul! Daca simtul vazului este mai dezvoltat la barbati decat la femei, trebuie sa recunoastem ca femeile au toate celelalte simturi mult mai ascutite - mai ales mirosul, gustul si pipaitul. Si nu numai cand vine vorba de cina si de dans, ci si de insasi stimularea fizica.

La multe femei, senzatiile placute din zona genitala pot sa preceada, ba chiar sa declanseze dorinta - si nu invers. Femeile respective simt nevoia ca partenerii lor sa faca anumite manevre de initiere pentru ca ele sa fie cuprinse de dorinta.

Numai dupa ce resimt o stare de intimitate crescanda, alimentata de mangaierile partenerului, devin si ele constiente de dorinta si incep sa se implice. In felul acesta, avem raspunsul - hormonal vorbind - la stravechea intrebare de ce femeile par sa aibia nevoie de un preludiu mai indelungat decat barbatii.

La femei, excitatia si dorinta pot exista simultan, alimentandu-se reciproc


(...)Daca te simti fara chef in materie de sex, lasa-te sedusa (este de la sine inteles ca pentru acest experiment ai nevoie de un partener sensibil si intelegator, care sa renunte, fara sa insiste sau sa puna intrebari, daca vede ca nu reuseste sa te excite).

Cuvantul "seductie" provine din limba latina, de la verbul care inseamna "a scoate pe cineva dintr-ale lui". Atingerea fizica (din pacate e nevoie de atingerea altcuiva!) stimuleaza eliberarea unui hormon puternic si excitant, numit oxitocina si supranumit "hormonul iubirii", datorita senzatiilor pe care le produce. Este hormonul care le determina pe femelele-sobolani sa se arcuiasca si sa-si ridice posterioarele la inaltime, semnaland in felul acesta ca sunt receptive la avansurile masculilor.

Oxitocina pare a stimula dorinta de ordin sexual la ambele sexe, probabil pentru ca favorizeaza productia de testosteron, care este in stransa legatura cu apetitul sexual atat la barbati, cat si la femei. De asemenea este si unul dintre factorii care faciliteaza excitatia fiziologica a femeilor.

 

Nivelurile acestui hormon cresc si in timpul excitatiei, si dupa consumarea orgasmului; mai mult decat atat, sporesc concentratia de spermatozoizi din lichidul seminal! Faptul ca efectele oxitocinei sunt controlate la nivelul estrogenului explica probabil si de ce femeile sunt mai sensibile la atingere decat barbatii. Insusi actul sexual determina cresterea nivelului de oxitocina, care, la randul sau, provoaca senzatia fundamental placuta de liniste si intimitate de dupa orgasm.

Un efect fascinant al oxitocinei este acela ca slabeste memoria , de unde probabil si capacitatea unei partide de amor de a sterge cu buretele peste resentimentele provocate de o cearta.

Satisfactie garantata!

Macar sa fie! Foarte recent (probabil fiindca tot mai multe femei vorbesc despre sex si tot mai multi barbati asculta), cercetatorii au imbogatit reteta cu un alt ingredient esential, si anume ca la femei e foarte importanta satisfactia pe care o resimt in urma experientei sexuale.

Aceasta concluzie avanseaza un nou criteriu pentru definirea disfunctiei sexuale la femei: "suferinta personala", care se refera la faptul ca sexul - cel putin la specia umana - poate deveni profund si intens nesatisfacator, chiar si atunci cand toate elementele sale par sa fie in deplina ordine, de la excitatie pana la orgasm.

Atat barbatii, cat si femeile pot avea orgasm fara sa aiba si senzatia de multumire sexuala, dupa cum exista si femei care nu au nevoie intotdeauna de orgasm ca sa se simta satisfacute sexual.

Senzatia de bine, sentimentul de siguranta, tandretea, faptul de a se sti protejate sunt la fel de importante pentru ele ca si orgasmul - daca nu chiar mai mult. Termenul "contact" provine din cuvintele latinesti "con" ("cum" = cu, impreuna) si "tangere" (= a atinge) si se refera la atingerea reciproca dintre doua persoane. Aceasta este esenta activitatii sexuale, iar studiile recente o confirma.
Categorie: Dragoste/Relatii/Sex | Adăugat de: IonDarii | Tag-uri: Orgasm, Preludiu, Curiozitati, Sex
Vizualizări: 1040 | Descărcări: 0 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar