Antrenamente practice privind modul de actionare in cazul producerii unei situatii exceptionale

Simulare (antrenament) in caz de incendiu 

In conformitate cu Regulile generale de aparare impotriva incendiilor in institutiile la care se pot afla concomitent pe acelasi etaj mai mult de 50 persoane sunt obligate de 2 ori pe an sa faca antrenamente practice in caz de incendiu.

Simulare (antrenament) privind modul de actionare in caz de incendiu 

 

Simulare (antrenament) privind modul de actionare in caz de cutremur 

La intreprinderile (institutiile) cu un numar mare de angajati se recomanda periodic de efectuat antrenamente practice privind modul de actionare in caz de cutremur.

 

Instruirea angajaților privind securitatea si sanatatea în muncă

Sanatatea și securitatea muncii reprezinta un ansamblu de activitați având ca scop asigurarea conditiilor optime în desfașurarea procesului de munca, apararea santatii, integritații corporale si vieții lucratorilor si a altor persoane antrenate in procesul de munca. Procedurile si standardele de securitatea muncii definesc un sistem unitar de masuri si reguli aplicabile tuturor participanților la procesul de munca.

Cum utilizăm un stingător de incendiu cu pulbere

Stingătoarele de incendiu sunt primele mijloace de intervenție pe care le avem la îndemână.
Mânuirea corectă a acestora poate determina stingerea unui incendiu în fază incipientă, împiedicând astfel dezvoltarea sau propagarea la materialele combustibile din jur.

Evaluarea factorilor de risc 

 

Modul de acordare a primului ajutor medical in cazul principalelor urgente medicale

Masuri de prim-ajutor in cazul stopului cardio-respirator

În cazul unui stop cardio-respirator, orice secundă care trece fără ca inima să pompeze sânge poate însemna viață sau moarte. Șansele de supraviețuire cresc dacă se începe imediat resuscitarea. După apelul la 903, fiecare dintre noi poate aplica câteva gesturi simple care să-l salveze pe cel aflat în stop cardio-respirator.

GHID MEDICAL din care inveti Tehnici De PRIM AJUTOR In Principalele URGENTE MEDICALE

Primul ajutor în caz de leşin

Mulți am fost martori când o persoană a leșinat lângă noi, dar nu am știut ce să facem. În acest scurt film, dr. Ionuț Olaru, de la Spitalul de Urgență Floreasca, ne învață care sunt măsurile de prim ajutor pe care le putem aplica în cazul în care o persoană își pierde cunoștința.

Primul ajutor in caz de hemoragie

Chiar daca ne sperie prin abundenta ei, o hemoragie in cazul victimei unui accident este initial o veste buna. Inseamna ca persoana inca traieste si nu mai este nevoie sa-i verificam pulsul sau respiratia. Alex Vasilescu, instructor de prim ajutor de baza la Crucea rosie ne explica pasii pe care trebuie sa-i urmam pentru a opri hemoragia.

Primul ajutor in caz de arsuri

Arsurile de pe corp sunt clasificate in trei grade. Arsurile de gradul 1 cuprind stratul superficial al pielii, fiind produse de soare sau de lumina puternica. Pielea este usor inrosita sau foarte rosie, usor umflata si ustura la atingere.

Cum verificam corect pulsul?

Verificarea pulsului nu este absolut necesara in acordarea primului ajutor de baza. De altfel, daca aceasta manevra nu este facuta corect ne poate induce in eroare foarte usor si sa credem ca o persoana care nu are puls, poate respira.

 

Exemple concrete de producere a accidentelor la locul de munca

Вот к чему приводит несоблюдение Техники безопасности

 

 

 

Aboneazăte la noutățile ssmexpert.md și fii primul 

care află despre ofertele și evenimentele noastre! - Clik aici.

 

Distribuie conținutul acestei pagini prietenilor tăi !!!