Acasă » 2003 » Октябрь » 07

O marea parte a timpului este petrecut de catre o persoana la locul de munca, deci ergonomia, organizarea locului, a spatiului de munca conduce la efectuarea mai usoara, mai comoda a sarcinilor de serviciu, reducand disconfortul psihic si fizic. Aceasta se reflecta in final intr-o productivitate mai mare a angajatului. Desigur, si compania angajatoare are de castigat ca urmare a scaderii timpilor de inactivitate datorate ergonomiei.

Ergonomia nu se raporteaza numai la obiecte, ci trebuie aplicata si la locul de munca, incluzand totodata procesele si mijloacele de lucru. O ergonomie mai buna a locului de munca conduce la inbunatatirea sanatatii angajatului.

Un angajat sanatos este un angajat productiv!

Nu lasati ca o pozitie incorecta sa afecteze sanatatea dumneavoastra si a angajatilor companiei! Aveți grija de dumneavoastra si de sanatatea angajatilor companiei dumneavoastra, caci numai niste angajati sanatosi si multumiti pot constitui cheia succesului!

Ergonomia postului de lucru este cheia succesului. Acest concept vizeaza configurarea optima a sistemelor de lucru in sensul corelarii dintre om, masina si mediul de lucru. ... Читать дальше »

Categorie: MEDICINA MUNCII | Vizualizări: 2448 | Adăugat de: IonDarii | Data: 07.10.2003 | Comentarii (0)

Persoanele bolnave si supraponderale care lucreaza in mediu exterior, cu expunere la soare, au un risc mai mare de a deveni victime ale caniculei.

Efectele caniculei asupra organismului sunt: deshidratare, insolatie, afectiuni ale pielii, edeme ale mainilor si picioarelor, eruptii la nivelul pielii, crampe musculare, transpiratii excesive, ameteli, greata, sete intensa, varsaturi, diaree, senzatia lipsei de aer, agravarea problemelor respiratorii si cardiace, deces.

Hiperpirexia apare atunci cand temperatura corpului este mai mare de 41 de grade si este cea mai severa complicatie a expunerii la canicula. Se asociaza cu pierderea completa sau partiala a  starii de constienta, puls rapid, senzatia lipsei de aer si necesita interventie medicala imediata. Reprezinta o urgenta medicala, deoarece poate duce la aparitia unei afectari permanente a creierului, rinichilor si inimii.

Insolatia se manifesta prin:  cefalee (dureri de cap), somnolenta, greata, febra, afectarea starii de constienta, arsuri la nivelul pielii etc.

Daca munca prestata este in exterior pe perioada caniculara, atunci pentru a pastra o temperatura optima a corpului treb ... Читать дальше »

Categorie: MEDICINA MUNCII | Vizualizări: 987 | Adăugat de: IonDarii | Data: 07.10.2003 | Comentarii (0)